Het 2G-netwerk stopt: tijd voor een nieuwe telefoon?

Alle blogs en artikelen

Over het 2G-netwerk kun je op dit moment bij verschillende providers nog bellen, sms’en en (langzaam) internetten. Het 2G-netwerk bestaat al sinds 1999 en is daarmee het oudste nog werkende netwerk. Ondertussen staat het 5G-netwerk alweer voor de deur. Omdat de meeste mobiele telefoons tegenwoordig gebruikmaken van nieuwe netwerken, zoals 3G, 4G en 5G, vinden veel providers het tijd om te stoppen met 2G. Zo stopt T-Mobile vanaf juni 2021 met het ondersteunen van 2G voor mobiele diensten.

Ook 3G zal langzaam verdwijnen

Niet alle providers maken de keuze om te stoppen met 2G. KPN en Vodafone hebben besloten om het 2G-netwerk te behouden. Deze providers stoppen met het aanbieden van 3G. Ze willen namelijk terug kunnen blijven vallen op het 2G-netwerk.

Wat betekent dit voor mij als gebruiker?

De meeste smartphones maken al gebruik van de nieuwste netwerken. Heeft u nog wel een mobiele telefoon of simkaart die alleen op 2G of 3G werkt? Blijf verbonden en stap op tijd over naar een 4G- of 5G-telefoon. Gebruikers die niet zo goed overweg kunnen met een ‘gewone’ smartphone adviseren wij een telefoon van Profoon. Dit zijn vereenvoudigde smartphones, vaste telefoons en tablets, aangepast aan het niveau van de gebruiker. Weet u niet zeker of uw telefoon alleen geschikt is voor 2G? Kom dan langs in één van onze vestigingen. Wij kijken graag met u mee!

Direct contact

Met Phone House West-Brabant

Contactformulier