Phone House zet alle gegevens over op je nieuwe smartphone

Alle blogs en artikelen

Bij een verhuizing naar een andere woning ben je in het begin vaak het oude vertrouwde kwijt: dingen die je regelmatig nodig hebt of waar je gewoon aan gehecht bent. Dit gevoel kan je ook krijgen bij de aanschaf van een nieuwe mobiele telefoon. Tenzij je de instellingen en gegevens door de experts van Phone House West-Brabant snel en vakkundig van je oude toestel over laat zetten op je nieuwe smartphone. Marco Mol, verkoopmedewerker in de Phone House winkel in Steenbergen legt uit hoe dat in zijn werk gaat.

Breng de inlogcodes mee

Kom je naar onze winkel in Steenbergen of naar één van de andere vestigingen van Phone House West-Brabant voor de aanschaf van een nieuwe mobiele telefoon, vergeet dan vooral niet om alle relevante inloggegevens (gebruikersnamen en wachtwoorden) van je huidige mobiel bij de hand te hebben. Die hebben mijn collega’s en ik nodig om de configuratie van jouw oude toestel over te kunnen zetten op je nieuwe mobiele telefoon. Dus zorg er altijd voor dat je deze gegevens digitaal of op een briefje bij hebt als je een nieuw toestel komt kopen.

Reservekopie of iCloud back-up

Tegenwoordig maken veel van onze klanten gebruik van een iCloud-service. Tegen geringe kosten worden dan alle gegevens van je mobiele toestel automatisch als back-up extern opgeslagen. Voordeel hiervan is dat je bij eventuele calamiteiten, zoals verlies, diefstal of een technische defect, altijd een reservekopie van de actuele configuratie achter de hand hebt. Deze kopie is via bluetooth of speciale adapter met kabelaansluiting door ons over te zetten op een nieuw, gerepareerd of tijdelijk vervangend toestel. Als je geen gebruikmaakt van iCloud dan is er voor Apple en Adroid toestellen bepaalde software (bijvoorbeeld iTunes) waarmee je op een pc zelf een reservekopie kunt maken. Ons advies is om regelmatig zo’n kopie te maken. Je weet dan zeker dat je bij een eventuele calamiteit niet al je belangrijke gegevens en dierbare foto’s, filmpjes of muziekbestanden kwijt bent.

Zorgvuldig alle stappen doorlopen

Aan het overzetten van alle gegevens van het ene naar het andere mobiele toestel zijn wij meestal een tijdje (30 tot 60 minuten) bezig. Als het niet te druk is in onze winkel kun je daarop wachten, maar je kunt tussendoor ook even wat andere boodschappen doen.

Omdat er tussen het binnenhalen van de reservekopie regelmatig opnieuw ingelogd moet worden op het nieuwe of vervangende toestel, dienen wij wel de inlogcode van jouw mobiel bij de hand te hebben. Wij gaan daar uiteraard zeer vertrouwelijk mee om. Geef je de inlogcode liever niet af, blijf dan gewoon met een kopje koffie in onze winkel wachten zodat je steeds zelf de inlogcode in kunt voeren. Als alles netjes is overgezet controleren wij samen met jou nog even of ook echt alle apps, mail-instellingen, contactenlijst en foto’s/videobestanden op je nieuwe toestel staan. Het enige wat je zelf thuis nog dient te doen is het nalopen en eventueel opnieuw activeren van bepaalde apps.

Gratis overzetservice voor Phone House klanten

Houd er wel rekening mee dat sommige icoontjes er na de transformatie anders uit kunnen zien. Bij het overzetten van de gegevens worden immers alle apps gelijk ge-update naar de meest actuele versie. Dat geldt overigens ook voor de software-versie die zorgt voor de besturing van je mobiele telefoon. Als je bij Phone House de winkel verlaat is je mobiel weer helemaal up-to-date en klaar voor gebruik. Het overzetten van alle gegevens is bij aanschaf van een nieuw toestel bij Phone House West-Brabant helemaal gratis. Heb je elders een mobiele telefoon gekocht, maar wil je het overzetten van gegevens aan mij of één van mijn collega’s overlaten? Geen probleem! In dat geval worden er wel servicekosten berekend. Wij geven uiteraard geen garantie op het toestel.

Wij helpen u graag!

Wil je meer weten over het maken van back-ups, het opslaan en overzetten van reservekopieën, gebruikmaken van icloud-service of het overzetten van gegevens van je huidige mobiele telefoon naar een ander toestel? Loop dan bij Phone House Steenbergen, Bergen op Zoom, Roosendaal, Etten-Leur of Hoogerheide binnen of neem contact met ons op. Mijn collega’s en ik zijn je graag van dienst!

Contactformulier