Phone House heeft dé ideale seniorentelefoon

Alle blogs en artikelen

De term ‘seniorentelefoon’ vinden wij bij Phone House West-Brabant niet helemaal passend. Onze ervaring is immers dat veel mensen op leeftijd vaak beter en bewuster met een mobiele telefoon om kunnen gaan dan jongeren. Dat neemt niet weg dat er bepaalde telefoons zijn waarbij extra aandacht is besteed aan bedieningsgemak en comfort voor de gebruikers die dat op prijs stellen of de gebruikers die juist daardoor in staat zijn gebruik te maken van een eigen smartphone. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een verminderde motoriek, gehoorproblemen of bijziendheid. In dit artikel licht directeur Jeffrey Haverkamp toe waar je in dat geval bij de aanschaf van een nieuwe seniorentelefoon of smartphone op moet letten.

Kies voor eenvoud

Val je onder de doelgroep die hierboven omschreven is, dan is de eerste vraag die beantwoord moet worden ‘waar ga jij je seniorentelefoon het meest voor gebruiken?’ De meest populaire seniorentelefoons of mensen met een beperking blinken uit in eenvoud. Een duidelijk beeldscherm met goed contrast, eenvoudige bediening met grote knoppen voor bellen, het beëindigen van een gesprek en een overzichtelijk toetsenbord om telefoonnummers in te voeren of om tekstberichten te maken en versturen. In de basis zijn dit alle dingen waarvoor een smartphone of telefoon gemaakt zijn. Altijd en overal anderen kunnen bereiken en zelf ook altijd en overal bereikbaar zijn. Puur praktisch en functioneel, zonder onnodige toeters en bellen. Niks mis mee toch?

Kies alleen extra opties die je daadwerkelijk gebruikt

Een seniorentelefoon is met name voor ouderen en alleenstaanden een prachtig middel om sociale contacten te onderhouden en voor een stukje veiligheid. Hoe fijn is het om een van de kinderen, familie, buren of bekenden te kunnen bellen als dat nodig is? Naast de puur praktische en sociale aspecten zijn er ook in het segment ‘eenvoudige mobieltjes’ allerlei varianten te koop. Wil je er graag foto’s mee kunnen maken of ben je dol op beeldbellen via FaceTime? Speel je graag een spelletje op je telefoon of luister je graag naar muziek? Het kan allemaal, maar kijk wel goed of je met al die extra functies wel goed overweg kunt. Anders is het natuurlijk zonde om een uitgebreider en duurder toestel aan te schaffen.

Prepaid of mobiel abonnement

Ga je bellen via Prepaid of via een mobiel abonnement? Bij Prepaid koop je los beltegoed waarmee je je simkaart steeds opnieuw kunt opwaarderen. Dit zie je tegenwoordig vrijwel uitsluitend nog terug bij de meest eenvoudige telefoons, zonder mobiel internet of andere snufjes. In alle andere gevallen adviseren wij bij Phone House om een abonnement te nemen. Ook daarbij kijken wij graag wat voor jou de beste en de meest voordelige optie is. Bel je veel en gebruik je daarentegen nauwelijks data, dan moet je abonnement daarop aansluiten. Dus in dit geval bijvoorbeeld onbeperkt bellen en een beperkte databundel. Maar omgekeerd kan natuurlijk ook. Er zijn ouderen genoeg die nauwelijks mobiel bellen, maar die wel veel op internet zitten en e-mailen met hun smartphone. Gelukkig kunnen wij ook voor die groep een passend abonnement aanbieden.

Een mobiel als afstandsbediening

Naast bellen, gebeld worden, berichten sturen en ontvangen, internetten, e-mailen, spelletjes spelen, foto’s maken en bekijken of muziek luisteren, krijgen mobiele telefoons ook steeds meer de functie van een veelzijdige afstandsbediening. Ik noem dit bewust omdat juist veel ouderen, alleenstaanden of mensen met een beperking daar heel veel gemak van kunnen hebben. Huishoudelijke apparaten, radio, tv, thermostaat en verlichting in- of uitschakelen, een noodoproep naar professionele zorgverleners of mantelzorgers versturen, het kan tegenwoordig allemaal via je mobiele telefoon.

Handige accessoires voor seniorentelefoon

Los van alle dingen waar je bij de aanschaf van een gebruiksvriendelijke en eenvoudige mobiele telefoon op moet letten, heb ik ook nog een paar handige tips voor een goede bescherming van het toestel. Koop bij aanschaf van een nieuwe mobiel ook gelijk een etui of beschermhoesje. Tevens kun je het kwetsbare scherm van je nieuwe smartphone in onze winkels ook direct laten voorzien van een beschermlaag van slijtvast kunststof of PanzerGlass. Je ziet daar aan de buitenkant niks van, maar het zorgt wel voor een ijzersterke bescherming. Laat je ook goed adviseren over de aansluiting van het oplaadsnoer en een eventuele koptelefoon of oordopjes. Bij Phone House nemen wij graag de tijd voor een goed advies en een heldere uitleg over alle functies van gebruiksvriendelijke mobiele telefoons. Wij hebben altijd verschillende handige toestellen voor senioren in onze winkels op voorraad, zodat je ze kunt bekijken en vergelijken.

Phone House biedt service voor jong en oud

Ik kan mij voorstellen dat je na het lezen van dit artikel meer wilt weten over welk mobiel toestel voor jouzelf of voor je vader of moeder op leeftijd het meest geschikt is. Kom in dat geval langs bij Phone House in Bergen op Zoom, Steenbergen, Hoogerheide, Roosendaal of Etten-Leur. Wij laten je zien welke toestellen we te koop hebben, adviseren je bij het afsluiten van een passend abonnement en wij zetten natuurlijk ook alle gegevens en persoonlijke instellingen van je huidige toestel netjes over op je nieuwe mobiel. Phone House West-Brabant staat immers garant voor service en kwaliteit voor jong en oud!