Je telefoon repareren of een nieuwe kopen? De beste optie

Alle blogs en artikelen

Zit er een grote barst in het beeldscherm van je smartphone? Trek je de accu van je tablet in een paar uur leeg? Valt je smartwatch uit, net op het moment dat je de tijd wilt checken? Dan is het de hoogste tijd om je telefoon, tablet of smartwatch door Phone House te laten repareren. Als telefoonspecialist voor Bergen op Zoom en omgeving weten steeds meer mensen ons te vinden voor smartphonereparatie.

Je telefoon laten repareren of een nieuwe kopen?

Er worden jaarlijks zo’n 1,4 miljard telefoons verkocht. Volgens onderzoek van Fairphone wordt slechts 20% gerecycled en daarvan wordt slechts 5% van het gebruikte materiaal teruggewonnen. Door je telefoon te laten repareren in plaats van een nieuwe te kopen help je mee aan het terugdringen van de afvalberg. Daarnaast is reparatie vaker goedkoper dan een nieuwe smartphone te kopen. Je kunt je telefoon in veel gevallen prima laten repareren. Onderdelen zoals een batterij, scherm of speaker zijn relatief makkelijk te vervangen. Het is dus zeker niet nodig om direct een nieuwe telefoon te kopen als je smartphone kuren vertoont.

De accu van je telefoon laten vervangen

Merk je dat de capaciteit van je telefoonaccu lager wordt? De gemiddelde accu kan 300 tot 500 keer worden opgeladen. Dat komt neer op zo’n 2 tot 3 jaar. Daarna zal je merken dat de accu sneller leeg loopt. Het vervangen van je telefoonaccu is in veel gevallen prima mogelijk. Kom even langs, zodat we kunnen bekijken of dat in jouw geval ook zo is.

Smartphonescherm laten repareren

Dikke pech: een barst in je telefoon! Swipen, scrollen en klikken is nu een stuk minder leuk. Het is in veel gevallen helemaal niet nodig om gelijk een nieuwe smartphone te bestellen. Waarschijnlijk is het prima mogelijk om je smartphonescherm te laten vervangen. Kom daarvoor langs in een van onze winkels in Bergen op ZoomSteenbergenHoogerheideRoosendaal of Etten-Leur.

Speaker repareren

Heb je last van ruis op de lijn? Dan is je speaker waarschijnlijk aan vervanging toe. Niet alleen tijdens een telefoongesprek, ook het luisteren naar muziek of afspelen van een filmpje wordt met een niet werkende speaker een stuk moeilijker. Een kapotte speaker is wat ons betreft geen reden om gelijk een nieuwe telefoon te kopen. Bij Phone House West-Brabant kijken we eerst wat we voor je kunnen doen en mocht het te repareren zijn en wat langer duren, zorgen wij voor een tijdelijk vervangend toestel.

Kom langs bij Phone House West-Brabant met alle vragen

Ga niet zelf proberen om je mobiele apparaat te repareren. Het openen van je tablet of smartwatch is een lastig klusje. Om dit goed te doen heb je professioneel gereedschap nodig. Onze experts helpen je graag. Als het niet meer rendabel is om je telefoon te repareren, vertellen we je dat uiteraard ook. Jij bepaalt altijd zelf of je het nog de moeite waard vindt om je mobiele apparaat te repareren!