Een telefoonverzekering afsluiten: wel of niet nodig?

Alle blogs en artikelen

Smartphones worden steeds duurder. Het is daarom niet zo gek dat je overweegt een telefoonverzekering af te sluiten. De kosten van een nieuwe telefoon of een telefoonreparatie kunnen hoog uitvallen. Bij diefstal of schade hoef je, wanneer je je telefoon verzekert, niet zelf voor de kosten op te draaien.

Wanneer moet je een telefoonverzekering afsluiten?

Een nieuwe smartphone kost tegenwoordig al snel meer dan 500 euro. Ben jij echt een fan van de nieuwste innovaties op het gebied van telefonie? Dan kost je telefoon nog veel meer, namelijk rond de 1000 euro. Logisch dat je zuinig met je toestel omgaat. Helaas gaat het dat wel eens mis, een ongeluk zit een klein hoekje. Bijvoorbeeld wanneer je je telefoon laat vallen op een hobbelige ondergrond of wanneer blijkt dat je telefoon toch niet helemaal waterdicht is. Ben jij iemand die niet graag voor verrassingen komt te staan? Dan is een mobiele telefoonverzekering voor jou waarschijnlijk een goede keuze.

Waarom zou je geen telefoonverzekering afsluiten?

Vind jij het niet erg om risico te lopen? Of houd je je maandelijkse kosten liever zo laag mogelijk? Dan kun je overwegen geen telefoonverzekering te nemen. De meeste smartphones zijn tegenwoordig waterbestendig en er zit niet meteen een barst in je scherm wanneer je telefoon uit je handen glipt. Ook wanneer je een wat ouder of goedkoop toestel hebt, is een telefoonverzekering niet noodzakelijk.

Telefoonverzekering vs reisverzekering

Wanneer je telefoon op vakantie beschadigt, kwijtraakt of gestolen wordt dekt je reisverzekering (een deel van) de schade. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van je verzekeringsmaatschappij. Het kan dus voorkomen dat slechts een deel van het bedrag wordt vergoed. Kijk goed naar de voorwaarden wanneer je een reisverzekering afsluit. Wanneer je een telefoonverzekering afsluit geldt er vaak ook een wereldwijde dekking.

Telefoonverzekering vs inboedelverzekering

Binnen je inboedelverzekering kan schade aan je telefoon soms ook gedekt worden. Wanneer je een telefoonverzekering wil afsluiten is het dus handig om even te controleren of je telefoon al (deels) verzekerd is via je inboedelverzekering. Bekijk de voorwaarden van je inboedelverzekering. Wil jij ook verzekerd zijn buitenshuis? Dan is een inboedelverzekering niet voldoende. Wanneer er bij je inboedelverzekering een buitenhuisdekking zit, dan gelden er mogelijk weer andere voorwaarden. Dit is afhankelijk van je verzekeringsmaatschappij. Bij een telefoonverzekering ben je altijd verzekerd, of je telefoon nu thuis beschadigd raakt of op straat.

Telefoonverzekering afsluiten bij Phone House

Hoewel je telefoon dus al gedeeltelijk verzekerd kan zijn door middel van een inboedel- of reisverzekering, raden wij altijd aan een telefoonverzekering te overwegen. De kosten van een nieuw toestel kunnen hoog oplopen. Houd je niet van risico’s? Of laat je je telefoon nogal eens uit je handen vallen? Dan kun je een telefoonverzekering afsluiten. Wil je meer weten over telefoonverzekeringen? Aarzel niet om eens langs te komen of telefonisch contact op te nemen. Onze collega’s helpen je graag verder.  

Direct contact

Met Phone House West-Brabant

Contactformulier