Voorkom een oververhitte mobiel, Phone House geeft tips!

Alle blogs en artikelen

Tijdens de hete zomerdagen zoeken we massaal verkoeling op het strand. Ook vertrekken velen van ons voor een zonvakantie naar verre oorden waar de temperatuur soms tropische waarden bereikt. Wij mensen smeren ons in met zonnebrandcrème en nemen op z’n tijd een verfrissende duik of een ijskoud drankje, maar hoe voorkom je een oververhitte mobiel? Phone House West-Brabant heeft een paar handige tips om een oververhitte mobiel te voorkomen.

Geen oververhitte mobiel? Blijf uit de felle zon!

Het gros van de mensen kan geen moment meer zonder zijn of haar smartphone. We slepen ons mobiel overal mee naartoe, dus hij gaat ook mee tijdens zonvakantie en tijdens een bezoek aan het strand. Voorkom in ieder geval dat je mobiel langdurig in de brandende zon ligt. Dek je toestel af met een handdoek of stop hem in je strandtas. Als er altijd maar wat frisse lucht bij kan komen. Beperk het actieve gebruik van je mobiel in de hitte liefst tot een minimum. Snel een leuke zomerse foto maken of even een berichtje versturen is geen probleem, maar zorg ervoor dat je mobieltje zich – net als jou – niet teveel hoeft in te spannen. Fel zonlicht is slecht voor het scherm van je telefoon en bij extreme warmte heeft de accu en inwendige techniek veel te lijden. Wij mensen kunnen onze warmte kwijt door te transpireren, maar een mobiele telefoon is voor voldoende verkoeling volledig aan ons gezond verstand overgeleverd. Houd daar rekening mee.

Een mobiel ligt niet graag op het strand

 

Nog een zomertip is om je mobiel nooit naast je op het strand te leggen. Het fijne zand vindt immers snel zijn weg in bijvoorbeeld de aansluitingen van je telefoonlader en koptelefoon, maar ook in de kiertjes van de batterij, simkaarthouder, camera en schakelaars. Dat zorgt onherroepelijk voor schade binnenin het toestel en het scherpe zand geeft ook krassen op het beeldscherm. Een beschermhoesje houdt het fijne zand slechts ten dele weg bij je kwetsbare mobiele apparatuur. Zelfs het zand dat aan je met zonnebrandcrème ingesmeerde vingers kleeft kan bij het in de hand nemen en bedienen van je mobiel al voor flink wat schade zorgen. Laat je toestel daarom liever veilig opgeborgen in je strandtas zitten.

Ook een smartphone houdt van schaduw

Als wij in onze Phone House winkels in Hoogerheide, Steenbergen, Roosendaal, Etten-Leur of Bergen op Zoom zomergasten met een oververhitte mobiel aan de balie krijgen, is roekeloos gebruik meestal de oorzaak. Een mobiel die bijvoorbeeld de hele dag in de brandende zon in een snikhete en afgesloten auto heeft gelegen. Of een licht aangebrande klant die opgewonden vertelt dat hij of zij op het warme zandstrand een complete serie op Netflix heeft gekeken en dat de mobiel het, net toen het spannend werd, plots begaf. Ook een veel voorkomende fout die veel mensen maken is een mobiel op het heetst van de dag in de brandende zon aan de oplader te leggen. Dat is echt vragen om problemen.

 

Gun jezelf en je mobiel een rustige zomervakantie

Roekeloos en ondoordacht omgaan met een mobiele telefoon tijdens hete zomerdagen kan soms ook naar de andere kant doorslaan. Je zult de eerste niet zijn die denkt er goed aan te doen om een mobiel even thuis of in de camper of caravan in de koelkast te leggen of om hem op het strand in een koelbox op te bergen. Die verkoeling is schadelijk voor elektronische apparatuur. Het zorgt voor kortsluiting en onherstelbare schade aan de batterij en processor. Helaas betekenen dit soort acties vaak dat er een nieuwe mobiel aangeschaft moet worden. Gebruik dus je verstand en houd je smartphone weg van zon en strand.

Hier nog even alle zomertips van Phone House West-Brabant op een rij;

  • Hou je mobiel uit de brandende zon.
  • Belast de processor in je mobiel tijdens hete zomerdagen zo min mogelijk. Laat energievretende apps als Netflix, Videoland en Spotify uitgeschakeld en bedenk dat ze ook op sociale media best een dagje zonder jou kunnen.
  • Vocht is slecht voor je mobiel, maar dat geldt ook voor zand en vettige zonnebrandcrème. Berg je smartphone daarom veilig op in je strandtas.
  • Laad je mobiel tijdens warme dagen bij voorkeur ’s avonds en ’s nachts op.
  • Leg je mobieltje nooit in een koelkast of koelbox, dat zorgt voor condens en geeft onherstelbare schade aan de elektronica binnenin het toestel.

Bij Phone House zijn we altijd cool!


Kortom, benut de zomervakantie om even lekker bij te tanken en laat je mobiel ook even met rust. Desondanks toch een oververhitte mobiel, kom dan naar één van onze Phone House winkels. Ook tijdens de zomervakantie kan je op de service van Phone House West-Brabant vertrouwen.