Wees hierop attent bij het afsluiten van een mobiel abonnement

Alle blogs en artikelen

Er is vrijwel niemand meer in Nederland zonder mobiele telefoon. In het bedrijfsleven is de mobiel al jarenlang helemaal niet meer weg te denken, maar dat geldt inmiddels ook voor particuliere gebruikers. Van jong tot oud, bijna iedereen heeft er een. Logisch dus dat wij bij Phone House steeds weer de vraag krijgen waar je allemaal op moet letten bij het afsluiten van een nieuw mobiel abonnement. In dit artikel zetten wij de belangrijkste aandachtspunten en enkele valkuilen op een rijtje.

Sim Only kan volstaan

Een eerste keuze die gemaakt moet worden is of je per se een nieuw mobiel toestel aan moet schaffen in combinatie met een abonnement, of dat je kunt volstaan met een zogenoemd Sim Only abonnement. In dat geval blijf je met je nieuwe abonnement gewoon gebruikmaken van je oude vertrouwde toestel. Phone House West Brabant kan je in dat geval een deskundig en onafhankelijk advies geven over het Sim Only abonnement dat het best bij jouw mobiele bel- en internetbehoeften aansluit. Kwestie van de nieuwe simkaart in het toestel plaatsen en alle instellingen en gegevens controleren en/of herstellen. Ook daarmee kunnen onze medewerkers in onze Phone House vestigingen in Bergen op Zoom, Roosendaal, Etten-Leur, Hoogerheide en Steenbergen je prima helpen.

Nieuw toestel met abonnement

Als je een mobiel abonnement in combinatie met de aanschaf van een nieuw mobiel toestel afsluit, dan heb je altijd te maken met een doorlopend abonnement van 12 of 24 maanden. Pas na die contractperiode is zo’n abonnement kosteloos opzegbaar. Sim Only biedt in dat opzicht meer flexibiliteit en de maandelijkse kosten zijn over het algemeen wat lager. Daar tegenover staat dat je bij het afsluiten van een mobiel abonnement in combinatie met de aanschaf van een nieuwe mobiel naar keuze, wel gelijk een complete oplossing hebt die naadloos aansluit op jouw persoonlijke wensen en behoeften. Denk aan je favoriete merk en type mobiele telefoon, soort camera, geheugencapaciteit en eventuele extra opties en gadgets waarmee je nieuwe toestel is uit te breiden. In alle vestigingen van Phone House West-Brabant vind je de nieuwste mobiele toestellen en accessoires van alle toonaangevende merken, zoals Apple en Samsung. Laat je inspireren en informeren!

Blijf bij de essentie

Eén van de grootste valkuilen bij het afsluiten van een nieuw mobiel abonnement is dat je de essentie uit het oog verliest. Eenvoudig gezegd, dat je verblind raakt door alle prachtige en geavanceerde mobieltjes en dat je daardoor uit het oog verliest waarvoor jij jouw mobiele telefoon eigenlijk primair wilt gaan gebruiken. Bel je veel en maak je weinig of geen gebruik van mobiel internet, dan is een abonnement met onbeperkt bellen en een kleine databundel het meest interessant. Dat ligt echter anders als je juist nauwelijks mobiel belt, maar wel veel dataverkeer wilt onderhouden. Houd er rekening mee dat een te klein geheugen later voor problemen kan zorgen. Er zijn veel mensen die na verloop van tijd geen nieuwe apps meer kunnen installeren omdat hun opslag vol is.  

Nummerbehoud

Bij het overstappen naar een abonnement van een andere provider of naar een Sim Only abonnement is het te allen tijde mogelijk om je eigen nummer te behouden. Je moet dit echter wel van tevoren aanvragen. Hier kan enige tijd overheen gaan en om te voorkomen dat je tijdelijk niet mobiel kunt bellen of bereikbaar bent is een goede timing bij het beëindigen van een lopend abonnement en ingangsdatum van een nieuw mobiel abonnement essentieel. Zeker als je van abonnement wilt veranderen met nummerbehoud is dit iets om goed rekening mee te houden. Je mag maximaal 120 dagen voor het einde van je huidige contract nummerbehoud aanvragen. Vraag je nummerbehoud minder dan 30 dagen voor de einddatum van je contract aan? Dan gaat je nummer ongeveer 30 dagen na de aanvraag over naar de nieuwe provider. Ben je in het buitenland bij het overzetten van je nieuwe nummer? Dan is het raadzaam dit uit te stellen tot je weer in Nederland bent. De verwerking gaat in het buitenland langzamer en je bent mogelijk tijdelijk onbereikbaar. Voordat het zover is krijg je een sms met daarin de herinnering van de datum waarop je nieuwe simkaart in gebruik kan worden genomen.

TIP: Zorg dat je nieuwe simkaart bij je toestel houdt (bijvoorbeeld in je hoesje). Zo kun je hem nooit vergeten.

BKR-registratie

Aangezien het afsluiten van een telefoonabonnement als lening wordt gezien, wordt je abonnement bij het financieren van 250 euro of meer bij het BKR (Bureau Krediet Registratie) geregistreerd. Deze registratie zorgt ervoor dat je op andere vlakken minder kan gaan lenen. Zeker voor jongeren die grootse plannen hebben voor bijvoorbeeld een financiering voor een eigen woning, nieuwe auto of kostbare studie kan dit consequenties hebben. Ook op dit vlak kunnen de experts van Phone House West-Brabant jou goed informeren. De financiële afspraak maak je bij het afsluiten van een mobiel abonnement echter altijd met de provider waarbij je via Phone House een nieuw abonnement afsluit. Wij zijn daarbij alleen als betrouwbare en neutrale adviseur, leverancier en servicepunt betrokken.

Kom naar Phone House voor een zakelijk of particulier mobiel abonnement

Kortom, er zijn nogal wat zaken waar je op moet letten en waar je vooraf goed over na moet denken voor je een nieuw mobiel abonnement afsluit. Er zijn tal van keuzemogelijkheden en zo mogelijk nog meer aanbieders in de markt. Bij Phone House West-Brabant helpen we je graag bij het maken van de juiste keuzes. Bovendien helpen onze medewerkers je snel en deskundig bij het overzetten van gegevens en bestanden van je huidige mobiel naar je nieuwe toestel en het instellen of herstellen van alle instellingen. Je loopt dus bij ons de deur uit met de voor jou ideale combinatie van toestel en abonnement. Geheel klaar voor gebruik en voor zorgeloos en optimaal gebruiksgemak. Ben je op zoek naar een zakelijk mobiel abonnement of wil je een totaaloplossing voor mobiel bellen en internetten voor de hele organisatie? Een zakelijke belbundel of gezinsbundel kan bij meerdere gebruikers een hele interessante optie zijn. Bij Phone House West-Brabant vertellen wij graag wat er allemaal mogelijk is. Bezoek Phone House in Bergen op Zoom of loop binnen bij één van onze andere vestigingen.

Direct contact

Met Phone House West-Brabant

Contactformulier